Avloppsspolning & avloppsrensning i Stockholm - XtreamClean

Avloppsspolning & avloppsrensning

När ditt avlopp bubblar, luktar eller om det blivit stopp ringer du oss

Stopp i avloppet?

Dålig lukt, gurglande ljud eller stopp i avlopp är ingen match. En avloppsspolning rensar upp rören och håller vattenvägen fri.

Med en avloppsspolning håller du rören fria från växande avlagringar och du slipper oroa dig för stopp i avlopp med översvämningar som följd. Avloppsproblem uppkommer när fett och smuts sätter sig i rören vilket kännetecknas av gurglande ljud från rören, vatten som rinner långsamt eller dålig lukt.

Avloppsspolning & avloppsrensning i Stockholm - XtreamClean
Avloppsspolning & avloppsrensning i Stockholm - XtreamClean

Viktigt att veta behoven vid beställning av avloppsspolning

Vid beställning av avloppsspolning är det många saker att tänka på. Det kan låta enkelt och något som alla veta vad det betyder. Men faktum är att det går att utföra en avloppsspolning olika sätt.

Ett avlopp är i sin konstruktion en ganska enkel lösning. Det är rör där avloppsvattnet (från kök, badrum, tvättstuga, mm) rinner ner till källaren och vidare i systemet. Men om detta inte underhålls på rätt sätt finns det risk att det blir stopp i systemet vilket kan orsaka problem.

Stoppet beror ofta på att det samlats rester från det som spolats ner. För att minska risken för att detta inträffar är det bra att veta vad man får spola ner och inte. På vår hemsida (www.xtreamclean.se/kunskapsbanken/) kan man läsa mer om vad som är tillåtet att spola ner och inte. En annan orsak till att det blir stopp i avloppen är att avloppsrören kan flytta på sig (sättningar i marken, rörelser i huset, mm). Det innebär att det kan bli en svacka på röret där det samlas vatten, matfett, papper, mm.

Om ett stopp skulle uppstå, eller ännu hellre innan, kontaktar ni oss så får ni hjälp med att lösa, eller förebygga, detta problem. Vår målsättning är alltid att hjälpa kunden, inte endast med att spola rent, utan att undersöka orsaken till stoppet och även (om möjligt) åtgärda orsaken till stoppet.

Beroende på situation och tidigare underhåll av avloppssystemet kan det vara så att behovet inte är mer komplext än att det räcker med att endast spola rent systemet.

Vi erbjuder tre olika tjänster avseende spolning av avloppssystem:

 • Standard
  En enklare avloppsrengöring där vi spolar rent. Om detta ska vara aktuellt måste systemen underhållas löpande (renspolning var tredje år ungefär). Om man beställer detta och inte har underhållit sitt system på många år finns risk att man bara flyttar problemet från ett ställe till ett annat. Därför kräver denna åtgärd ett nytt system eller ett väl underhållet system.
 • Inspektionsspolning
  Vi säkerställer att alla system blir ordentlig genomspolade. Vi filmar systemet och ser att smutsen, beläggningar, mm är borta. Vi gör en yttre okulär kontroll på alla synliga ledningar, kontrollerar packningar, mm. Denna beställning passar sig vid lite längre tid sedan den förra spolningen.
 • Xtream Spolning
  Status kontroll och grundlig genomgång av avloppssystemet. Vi spolar rent rören och filmar dem för att säkerställa att rören är rena och tomma på skräp samt gör en bedömning om det finns hål eller andra problem (rötter, sättningar, rör som separerat, mm) som kan orsaka problem framåt. Undersöker så att vi inte hittar sprickor, mm
  Här finns möjlighet till att beställa dokumentation av våra iakttagelser och resultat. Vid denna beställning får man skriftlig dokumentation på vad vi sett samt de filmer som vi spelat in. Observera att beställa detta innan vi utför jobbet.

Vilken tjänst man har behov av beror naturligtvis på ålder på avloppsystemet, tidigare underhåll, historiska problem, mm. För att ni ska beställa rätt tjänst av oss är det alltid bra om vi tar en diskussion kring detta innan ni beställer en tjänst av oss eller att vi lämnar ut en offert.

Klicka på länken för att ladda hem vårt produktblad om avloppsspolning.

Vi åtgärdar problemen innan de bryter ut

Förr eller senare händer det: Gurglande ljud, dålig lukt, eller stopp i avlopp. Tre vanliga problem du inte vill ska drabba din fastighet.

Med ett förebyggande underhåll av dina rörsystem håller sig rören fräscha under lång tid. Du som fastighetsägare slipper oroa dig för onödiga stopp och akuta rensningar samt de oväntade kostnader avloppsproblem ofta innebär. En trygghet som får dig ligga steget före.