mekanisk fräsning i västerås - XtreamClean

Varför fräsning av rör?

Beläggningar, smuts och rötter kan ställa till det rejält för våra avlopp. Vi har lösningen. Mekanisk fräsning av avlopp är något vi är väldigt kunniga på!

Hur går en rörfräsning till?

Mekanisk fräsning av avlopp är ett hantverk som kräver erfarenhet.

Med hjälp av skärande, och roterande verktyg kan vi avhjälpa de flesta hinder i rören. Vi går in i röret med verktyg som monteras på en vajer, som roterar steglöst upp till önskat varvtal beroende på vad som skall avlögnas i röret. Under arbets gång har vi en kamera till hjälp för att kunna se vad som sker i röret under fräsningen.

mekanisk fräsning i västerås - XtreamClean
mekanisk fräsning i västerås - XtreamClean

Inför relining

Vi använder även mekanisk fräsning av rör inför våra relinings/ledningsrenoverings arbeten. Detta för att få bort lös smuts, hårda beläggningar och/-eller rötter som hindrar en tänkt relining.

Inför underhållsspolning

Det finns även tillfällen som mekanisk fräsning av rör, kan vara ett komplement vid underhålls spolning, exempelvis kan rötter växt in i röret, det kan vara hårda beläggningar som börjar minska rördiametern, eller sediment som inte riktigt vill lossna vid högtrycksspolning. I dessa fall kan mekanisk fräsning komma väl tillhands.

Vi åtgärdar problemen innan de bryter ut

Förr eller senare händer det: Gurglande ljud, dålig lukt, eller stopp i avlopp. Tre vanliga problem du inte vill ska drabba din fastighet.

Med ett förebyggande underhåll av dina rörsystem håller sig rören fräscha under lång tid. Du som fastighetsägare slipper oroa dig för onödiga stopp och akuta rensningar samt de oväntade kostnader avloppsproblem ofta innebär. En trygghet som får dig ligga steget före.